Èxit d'afluència en la penúltima jornada del Saló de l'Ensenyament. Si durant la setmana les visites escolars són les protagonistes, durant el cap de setmana és el torn de pares i fills. JOAN BALCELLS, pare "Amb totes les ofertes que hi ha avui en dia, l'única manera de destriar un mica és anar-se a informar prèviament." LAURA PALLARÈS "No sé el que vull fer després d'estudiar, que ara estic fent batxillerat, primer concretament, i llavors per veure si em ve la inspiració." JORDI BENITO "No sé si fer batxillerat científic, tecnològic o anar a alguna cosa més ràpida, directament una professió o algo així." Precisament la formació professional i els graus mitjans guanyen terreny a les carreres universitàries. De fet, un 30% d'aquests estudiants troben feina quan acaben els seus estudis. N'hi ha de nous i de força cridaners: com per exemple aquest grau mig de videojockey. LAURA RODRIGUEZ, cap d'estudis d'ITES "Consisteix a editar i capturar el que són arxius de so per després adaptar-los a les imatges." La imatge i les tecnologies són dos dels camps més sol·licitats pels joves, però també es recupera l'interès per oficis tradicionals com la pastisseria. Després d'hores buscant i rebuscant entre els més de 190 expositors que hi ha al Saló, el més important és saber si s'han resolt les preguntes que es tenien abans d'entrar. NÉSTOR JADO "A algunes quantes sí, a d'altres encara estic buscant la reposta." LAIA OLLER "Tenia dubtes entre Medicina i Biologia Humana i crec que me n'aniré per Biologia Humana." IRENE MORILLAS "Tinc més clar el que vull fer i si la veritat és que sí que serveix això de venir al Saló." Milers de joves han passat aquests dies pel Saló de l'Ensenyament buscant un nou camí pels seus estudis. Els qui encara no ho tinguin clar tenen de temps fins demà al migdia per acostar-s'hi.

L’excés d’informació i l’elevat nombre d’estudis de què disposen els estudiants per escollir és un dels grans problemes amb què es troben quan han de definir el recorregut acadèmic. Aquest cap de setmana, una de les opcions més recurrents dels joves és assistir al Saló de l’Ensenyament acompanyats de la família per tal d’orientar correctament els seus estudis.

Triar un batxillerat o un altre, escollir una carrera universitària, cursar uns estudis de formació professional o fer uns estudis de grau mitjà o superior són algunes de les opcions amb què es troben els estudiants de secundària.

Les sortides laborals i la cerca de vies docents que es corresponguin amb les habilitats i els gustos de l’estudiant són alguns dels criteris que s’utilitzen a l’hora de decantar-se per una opció o una altra. Durant tota la jornada, l’avinguda de la Reina Maria Cristina s’ha omplert de gom a gom amb gent que volia accedir al recinte firal per trobar resposta a les incògnites que planteja el seu futur o dels seus fills.