ZAKI ALRIFAI, president de l'Associació Sirio-catalana per la Llibertat "Es la gran injusticia que está cometiendo la comunidad internacional con el pueblo sirio. No merecemos esto, está luchando para la libertad y la democracia contra una dictadura que lleva 43 años." JORDI ARMADANS, director de la Fundació per la Pau "Les coses s'ha agreujat molt en aquests tres anys, però els elements són evidents. Hi ha un règim autoritari que practica una violència brutal. S'hauria d'anar cap a un govern que fos escollit per la ciutadania amb un entorn de respecte dels drets humans, llibertat i democràcia."

A la plaça de Sant Jaume s’ha llegit un manifest en què s’han recordat els 140.000 morts i els sis milions de refugiats i desplaçats durant aquests tres anys. El text denuncia que les grans potències mundials han donat suport a Bashar al-Assad, “ja sigui amb armes o legitimant-lo com a interlocutor”.

A l’inici de la protesta, un grup de manifestants ha fet una ”performance” en què se simulava, mitjançant el so d’uns altaveus, un atac d’avions militars llançant bombes. Sostenien unes pancartes que deien “on caurà la mort aquest cop?”.

La crítica al règim autoritari d’Al-Assad ha estat present durant tota la manifestació. Des de les associacions i entitats s’ha volgut mostrar en tot moment el suport als compatriotes sirians que lluiten contra Al-Assad o pateixen les conseqüències del conflicte.

Els manifestants han volgut recalcar l’actuació de la comunitat internacional. “És la gran injustícia que està cometent la comunitat internacional amb el poble sirià. No mereixem això, estem lluitant per la llibertat i la democràcia contra una dictadura que fa 43 anys que dura”, ha dit Zaki al-Rifay, president de l’Associació Sírio-catalana per la Llibertat.