La campanya #Sosvenezuela ha fet difusió d’una sèrie de cartells que critiquen la inacció de diversos presidents de l’Amèrica Llatina per la situació que es viu a Veneçuela. Els cartells, difosos pel compte @_Calavera_ i compartits milers de vegades, representen els presidents de l’Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, Xile, Michelle Bachelet, l’Uruguai, José Mújica, o del Brasil, Dilma Rouseff, i en comparen l’actitud durant la dècada dels 60 i 70 amb la posició actual davant el conflicte veneçolà.

Barcelona és protagonista involuntària d’un d’aquests cartells, ja que es fa passar la famosa fotografia que Manel Armengol va fer al passeig de Sant Joan el 1976 per una suposada acció repressiva de la policia brasilera el 1964. Concretament la imatge es va prendre a l’encreuament del passeig de Sant Joan i el carrer de Provença, quan els grisos van carregar a cops de culata contra un grup que cridava “Llibertat, amnistia i estatut d’autonomia”. La foto va immortalitzar l’home del centre que duu les mans al cap: Ferran García Faria.

Manel Armengol

Armengol va haver d’enviar les fotografies a l’estranger perquè fossin publicades als principals diaris i revistes del món, com ‘The New York Times’, ‘Newsweek’, ‘Der Spiegel’ o ‘Paris-Match’. A l’estat espanyol només ‘Mundo Diario’ les va publicar i a mida molt reduïda.

No és la primera vegada que s’acusen govern i opositors veneçolans de difondre fotografies falses dels disturbis. Fins i tot es van difondre fotografies de la Via Catalana fent-les passar per una cadena humana al país llatinoamericà.