Segons les víctimes, els abusos van començar fa tres anys amb una dona que actualment ja no està al centre i que també patia trastorns mentals severs. L’home es feia passar per familiar de les víctimes i els oferia regals i diners per poder-hi mantenir relacions sexuals. El 3 de març, una de les dones ho va explicar tot a una de les treballadores del centre i aquesta ho va denunciar als Mossos d’Esquadra per tal d’iniciar una investigació.

Els agents van detenir l’home per presumpte delicte d’abusos sexuals i de prostitució de persones discapacitades. També van detenir el fill de l’agressor, un home de 41 anys, per amenaces a una de les víctimes. Durant el registre del domicili dels dos detinguts, els Mossos d’Esquadra van requisar quatre telèfons mòbils, un ordinador portàtil, una càmera digital i una targeta de memòria per tal de localitzar els vídeos i les fotos que l’agressor hauria fet a les víctimes.

L’home de 72 anys ha esta posat en llibertat amb càrrecs, amb l’ordre de prohibició de no apropar-se a més de 500 metres de les víctimes ni del centre. El fill també ha estat posat en llibertat amb càrrecs.