Queden poques hores per a la Marató i avui els corredors n'ultimen els preparatius. La majoria fa mesos que s'entrenen. "Des del desembre vem començar. L'afrontem amb por, perquè és la primera, amb respecte." De fet, els cardiòlegs asseguren que el temps mínim d'entrenament per afrontar una cursa de 42 quilòmetres hauria de ser de sis mesos. I van més enllà. Recomanen a tots els corredors fer una prova d'esforç com aquesta. Tot i que no exclou del tot la possiblitat de patir problemes cardiovasculars durant la cursa, sí que ajuda a detectar el grau de risc. JOSÉ LUIS DORESTE, cap de la Unitat de Medicina de l'Esport Dexeus "Sirve para comprobar que la persona no tiene ningún problema pulmonar ni a nivel cardíaco. También determinamos una serie de parámetros que nos permiten ayudar o regular su entrenamiento" Els especialistes creuen que passar aquest examen mèdic hauria de ser obligatori per a tots els participants. Això ja passa, per exemple, a la Marató de París, on és un dels requisits per inscriure-s'hi. IGNACIO SITGES, especialista en medicina esportiva Teknon "Hem de tenir en compte que últimament hi ha molts problemes a les competicions i esperem que això acceleri aquesta obligatorietat, que de moment, és una recomanació" De moment, però a Barcelona no es demana ni tampoc es preveu fer-ho en un futur. Tot i això molts dels corredors ja ho han fet de forma voluntària. "L'haurien de demanar obligatòriament, no només a les maratons, també a les mitjes maratons per assegurar el teu bon estat físic." "La gent es fica a la marató molt depressa i potser no és conscient dels seus límits." De cara a la cursa, els metges diuen que és bàsic mantenir una bona hidratació durant tot el recorregut. I en les hores prèvies recomanen a tots els participants que descansin.

A Barcelona no és obligatori presentar una prova mèdica per poder inscriure’s a la Marató, un requisit que sí és indispensable en altres ciutats com París. L’objectiu d’aquest examen mèdic, que consisteix en una prova d’esforç, és poder descartar riscos cardiovasculars. Els especialistes diuen que fer-la no exclou al 100% la possibilitat de patir problemes durant la cursa, però sí que ajuda a detectar quin és el grau de risc i la resistència pulmonar del corredor.  Els metges consideren que tots els participants haurien de passar-la abans d’iniciar l’entrenament.

La Marató, de 42 quilòmetres, és una prova de resistència important que, segons els especialistes, cal afrontar amb una bona preparació. Diuen que com a mínim cal començar a entrenar amb sis mesos d’antelació. A més, recomanen fer una dieta equilibrada i portar un bon estil de vida. Per exemple, menjar cinc vegades al dia i no sopar en excés abans d’anar a dormir.

De cara a la cursa de diumenge, els metges diuen que és bàsic mantenir una bona hidratació durant tot el recorregut. També recomanen no fer excercici en les hores prèvies i descansar.