El 15 de març entren en vigor les mesures de prevenció previstes pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca en el Decret 64/1995. Concretament, es prohibeix la crema de les restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni als marges pròxims a zones forestals, sense autorització expressa de la Generalitat.

La brossa no es pot cremar tampoc dins de la pròpia parcel·la: les autoritats recomanen dur-la directament a la deixalleria. Als jardins, només és pot encendre foc dins de barbacoes d’obra amb mataguspires. Al Parc de Collserola també n’hi ha de públiques, a les diverses zones recreatives.

Al bosc, està prohibit llençar burilles, escombraries i restes vegetals o industrials de qualsevol tipus que puguin ser causa de l’inici del foc. Tampoc no s’hi poden llançar petards ni fer servir cap mena de material pirotècnic.

Des de l’1 de gener fins ara, s’han produït a Catalunya 69 incendis forestals que han cremat 35 hectàrees de terreny. A més, ara fa dies que no plou i els boscos de Collserola estan més secs de l’habitual en aquesta època de l’any, amb la qual cosa el risc d’incendi pot ser alt durant les properes setmanes.