La Sagrera dedicarà un carrer a Jordi Sabater Pi, el primatòleg que va portar el Floquet de Neu a Barcelona

Un nou carrer que s’obrirà al barri de la Sagrera, a Sant Andreu, portarà el nom de Jordi Sabater Pi, el primatòleg que va ser responsable de portar el Floquet de Neu al Zoo de Barcelona. A més, va ser un especialista reconegut internacionalment en el seu àmbit per ser el primer a descriure espècies noves i el descobridor d’alguns comportaments culturals en diverses espècies de primats.

Sabater Pi, qui va ser veí de la Sagrera, va morir l’any 2009 i ara el districte de Sant Andreu i diverses entitats han proposat homenatjar-lo dedicant-li el nom d’un carrer nou que unirà el carrer del Pare Manyanet amb Felip II. La proposta ja ha estat aprovada per la Ponència de Nomenclàtor de Barcelona.

Més canvis al nomenclàtor

Recentment, el Nomenclàtor també ha aprovat que Barcelona doni nom de dona a cinc carrers més de la ciutat repartits entre els barris de la Marina del Prat Vermell, el Poble-sec i les Corts. En concret, s’homenatjaran Elvira Augusta Lewi; Dolores Ibárruri, “La Pasionaria”; Victòria Ruiz Rodríguez, Justa Freire i Leonor Ferrer. Així, la ciutat vol reconèixer la memòria i la lluita de dones republicanes.