El 24 de novembre del 2003 Floquet de Neu va morir al Zoo de Barcelona. El goril·la albí va viure gairebé 40 anys a la Ciutat Comtal i es va convertir en un símbol barceloní, però també en una atracció turística. Ho saps tot d’aquest animal que va deixar descendència, tot i que cap d’albina? Posa’t a prova amb aquest joc de 13 preguntes que recorda el 15è aniversari de la seva mort.

Actualment el Floquet de Neu continua sent l’únic goril·la albí conegut al món. Trobar-ne un altre sembla que serà difícil. La conservadora de primats del Zoo de Barcelona, Maria Teresa Abelló, va reconèixer en una entrevista a betevé que és “molt poc probable que pugui haver-hi un altre Floquet”. El Zoo sempre ha defensat que, durant els anys de vida de l’animal, mai no va ser una prioritat que el Floquet tingués descendència albina, però la veritat és que es va aparellar amb tres femelles, amb qui va tenir més de 20 fills. L’última cria que forma part d’aquesta nissaga és la Yoko, besneta del Floquet de Neu.

Tot i que es va dir que un carrer de Barcelona es batejaria amb el nom del goril·la i, en el desè aniversari de la mort del Floquet, es va prometre que el nom del seu descobridor, Jordi Sabater Pi, s’afegiria al nomenclàtor, aquest fet encara no s’ha dut a terme. Malgrat això, els barcelonins continuen recordant l’emblemàtic goril·la que acostumava a girar-los l’esquena a l’altra banda del vidre del seu habitacle.