A la Vila de Gràcia s’ha guanyat un espai d’estada a la plaça d’Anna Frank, a tocar del Centre Artesà Tradicionàrius. Els terrenys, ubicats al número 12 de la travessia de Sant Antoni, estan qualificats com a habitatge públic i jardins però l’Ajuntament encara no té calendari per dur-ho a terme. Per això han arreglat l’espai amb enllumenat i bancs, perquè el veïnat en pugui fer ús mentre no s’hi actua.

L’estiu passat es va enderrocar l’edifici que hi havia en aquest punt després que l’Ajuntament l’expropiés amb la finalitat de fer-hi pisos i un jardí públics. Aquest 2024 s’ha arranjat el solar i s’hi han col·locat bancs, fanals i seients de formigó.

Alguns tenidors de gossos l’utilitzen de pipicà improvisat

Aquesta urbanització provisional del solar s’ha rebut positivament per bona part del veïnat, ja que d’aquesta manera han guanyat un espai públic. A més, com que s’hi ha deixat sorra de paviment, alguns dels usuaris l’han començat a utilitzar com a nova àrea d’esbarjo per a gossos, davant la falta de més pipicans. De fet, a l’espai no s’hi han definit usos ni s’hi ha col·locat cap cartell.

Amb tot, també han sortit les primeres veus crítiques, en especial davant la manca de vegetació. Però aquest no és un fet aïllat ja que la situació de sequera ha deslluït bona part de les noves urbanitzacions. “Podrien haver fet alguna cosa que donés més alegria”, es queixa una de les veïnes, que creu que ha quedat un espai gris.