interruptor llum apagada

Barcelona Energia, l’empresa elèctrica pública, ha estat víctima del robatori d’un ordinador que contenia dades de clients. Fonts municipals han confirmat a betevé que a dins hi havia emmagatzemades factures de subministraments, concretament dades parcials corresponents a l’últim cicle de facturació.

Tot i això, aclareixen que l’aparell disposa d’una contrasenya d’accés al sistema i que no s’ha detectat cap intent d’accés a aquestes dades. De fet, afirmen que res no fa pensar que aquesta fos la intenció del robatori. L’ordinador va desaparèixer de les oficines situades a Sant Adrià de Besòs. Ja s’ha interposat la denúncia corresponent als Mossos d’Esquadra i s’investiguen els fets.

Els clients afectats han rebut un correu electrònic

Encara es desconeix quants clients se n’han vist afectats, però Barcelona Energia els ha comunicat a tots la situació a través d’un correu electrònic. L’empresa municipal explica que “s’han posat en coneixement les autoritats pertinents i s’ha seguit tot el protocol que marca l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades”.

Barcelona Energia va obrir els serveis a clients i empreses particulars l’any 2019. Des d’aleshores, segons les últimes dades que es van donar a conèixer, ha aconseguit més de 3.600 contractes privats. A banda, l’empresa municipal també té més de 4.600 contractes públics. Des del 2018, l’Ajuntament de Barcelona ja consumeix tota l’energia per als equipaments i enllumenat públic a través de la companyia.