Barcelona Energia

(ACN) Nou municipis metropolitans s’incorporaran aquest any a l’operador elèctric Barcelona Energia, impulsat per l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona. Els ajuntaments de Castellbisbal, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Viladecans passaran a ser accionistes de l’empresa pública i tindran energia 100 % renovable per a tots els equipaments públics.

Des del 2018, l’Ajuntament de Barcelona ja consumeix tota l’energia per als equipaments i enllumenat públic a través de Barcelona Energia. Amb les noves incorporacions, el 68 % de la ciutadania metropolitana tindrà el municipi alineat amb l’operador.

Els ajuntaments que se sumen a l’operador Barcelona Energia disposaran d’un instrument per impulsar la generació d’energia i gestionar i explotar les instal·lacions de generació de renovables del territori. A més, Barcelona Energia representarà la producció d’energia d’aquests municipis davant del mercat.

L’energia que genera TERSA prové de fonts renovables certificades, com la solar fotovoltaica, i és energia de proximitat, ja que les instal·lacions són a l’àrea metropolitana. Els nou municipis rebran assessorament per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum de les instal·lacions públiques.

Segons els càlculs de Barcelona Energia, la mitjana d’estalvi en el rebut és d’un 2 %, com el que té actualment l’Ajuntament de Barcelona. Si més endavant els 36 municipis metropolitans se sumen a l’operador, cada any es podrien estalviar 660.000 euros i l’emissió de 33.402 tones de CO2 a l’atmosfera.

Ara, l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona aprovaran una modificació dels estatuts de TERSA per incorporar la nova línia de treball, i vendran un paquet d’accions proper a l’1 % a TERSA, que després les vendrà als ajuntaments interessats en ser-ne accionistes.