La comercialitzadora pública d’energia, Barcelona Energia, ja admet sol·licituds de les famílies que vulguin ser-ne clientes. Segons ha explicat el regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia, la previsió és arribar a 20.000 llars de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana, que es donaran d’alta per ordre d’inscripció.

Com ser client de Barcelona Energia?

Per poder ser una de les 20.000 famílies usuàries de l’elèctrica municipal, cal registrar-se a la pàgina web barcelonaenergia.cat o a través del telèfon 900.906.807. A mesura que es vagin formalitzant les inscripcions, les famílies passaran a ser clientes de Barcelona Energia, encara que la data d’alta del servei no es farà efectiva fins al gener del 2019.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”2019, any de canvis en la normativa a Barcelona: Tot el que entra en vigor” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/barcelona-2019-normativa-canvis/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Els clients també passaran a ser membres d’un consell d’usuaris, un òrgan assessor de BE que prendrà decisions sobre el futur de l’empresa. Per això, l’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que “on fins ara hi havia molta opacitat, ara volem que hi hagi proximitat i transparència”.

Tarifes que s’adaptin a cada família

Un cop s’arribi al topall de 20.000 llars, Barcelona Energia preveu “fer un desplegament més gran i passar a operar al lliure mercat”. A més, Badia ha detallat les noves tarifes que oferirà l’empresa pública als particulars, a banda de les tarifes habituals. D’una banda, la tarifa eficient s’adaptarà al consum i nombre de membres de cada llar; de l’altra banda, la tarifa solar està enfocada a les llars amb plaques fotovoltaiques i l’excedent es descomptarà de la factura.

Pel que fa als cost de les tarifes, el regidor d’Energia no n’ha avançat cap detall. Això sí, ha dit que “no competim amb preu perquè hi ha poc marge”, sinó que que BE competirà en valors: “Buscarà que tothom pagui un preu més just i ajustat”. En aquest sentit, Badia ha assegurat que no serà d’estranyar que BE rebi moltes trucades de persones que necessitin assessorament per abaixar el cost del rebut.

Energia d’origen 100 % renovable

L’energia que rebran les llars clientes de BE serà d’origen 100 % renovable. Tot i que l’empresa genera electricitat a la planta de Tersa amb la incineració de residus, aquesta energia es ven al mercat i no es distribueix a les llars. Davant de la polèmica generada entre alguns veïns, Badia ha assegurat que es demanaran certificats perquè tota l’electricitat que comprin els particulars “sigui generada de forma 100 % renovable i que no provingui d’incineració”.