Els rellotges de luxe són un bon botí: donen un rèdit fàcil i ràpid i això els lladres ho saben. Per això, darrerament, el Grup de Delinqüència Urbana (GDU) de la Guàrdia Urbana ha detectat diversos casos de robatoris i el sergent cap del grup, Juan Gálvez, admet que són “freqüents”.

Es tracta de robatoris de rellotges molt cars, com ara de 2.700, 3.000, 60.000 o 120.000 euros, que normalment porten els turistes. Els lladres s’hi fixen i els hi sostreuen ja sigui aprofitant un descuit o bé utilitzant la violència arrencat-lo del canell.

“Són gent oportunista que sap que amb aquest fet delictiu pot aconseguir molts diners”, diu Gálvez, que explica que almenys fa tres anys que tenen detectada aquesta tipologia delictiva. Són part de la tasca que duen a terme patrullant, tot i que Gálvez insisteix que els furts són el delicte “estrella” de Ciutat Vella. Representen el 90 % dels fets delictius del districte.

El GDU patrulla diàriament per tots els barris del districte de Ciutat Vella fins a les 12 de la nit i fins a les dues de la matinada els caps de setmana. Realitzen seguiments, que poden allargar-se hores, a sospitosos de furtar i intervenen quan han comès el delicte o bé quan estan a punt de cometre’l.