El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha fet pública la dada aquest dijous. Aquest 2019, 1.129 menors estrangers no acompanyats han arribat a Catalunya, menys dels previstos. La Generalitat calculava que, a finals d’aquest any, n’arribarien fins a 6.000. El conseller ha donat més xifres, com ara que del miler de migrants tutelats que el 2018 van fer els 18 anys, 300 han decidit trencar amb l’Administració. Dels 700 restants, 200 estan amb famílies o han trobat feina i 500 reben ajuts com a extutelats.

D’altra banda, el conseller ha volgut aclarir que no es plantegen retornar els joves “conflictius” al país d’origen. “La devolució de menors està prohibida per la llei internacional, no es pot fer”, ha sentenciat El Homrani en una compareixença al Parlament, a petició del Partit Popular. El conseller ha afegit que s’ha de treballar per prevenir l’allau d’arribades al país d’origen, majoritàriament el Marroc.

El 2018 prop de 3.700 menors estrangers no acompanyats van arribar a Catalunya

El mes de setembre de l’any passat, desenes de menors estrangers no acompanyats feien nit a les comissaries de BarcelonaEl 2018 en van venir un total de 3.659 a Catalunya, una xifra molt superior a la dels anys anteriors. Basant-se en aquestes dades, la Generalitat va fer el càlcul aproximat, preveient que aquest nombre continuaria creixent i que a finals d’any es doblaria.