Un incendi a Barcelona ha cremat un edifici municipal ocupat pel col·lectiu de migrants de l’antiga Casa Àfrica. La finca està situada al número 110 del carrer de Ciutat de Granada, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. El foc s’ha declarat a mig matí i ha sorprès algunes de les persones que hi viuen que han quedat atrapades a l’interior. Almenys vuit dels ocupants han quedat atrapats i s’han refugiat al terrat de l’edifici. Els Bombers els han rescatat amb dues escales, tot  i que els arbres han dificultat l’operació de rescat. Nou persones han resultat ferides lleus per inhalació de fum.

Així han estat els primers instants de l’incendi

La periodista Carmen Cortés de betevé ha pogut gravar els primers moments de l’incendi. En les imatges es pot veure la intensa fumerada negre que surt d’un dels balcons de l’edifici i com alguns dels veïns de l’immoble afectat s’han vist obligats a refugiar-se al terrat.

En pocs minuts, fins al lloc dels fets, s’hi han desplaçat nou dotacions dels Bombers que han treballat també per extingir el foc. Agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra i els Servei d’Emergències Mèdiques han atès un total de setze persones per inhalació de fums, sis de les quals han estat derivades a centres hospitalaris, com l’Hospital del Mar.

El foc i l’actuació dels bombers de Barcelona han obligat a tallar la circulació en un tram del carrer de Ciutat de Granada que forma del part de la Superilla del Poblenou. Per tant, la restricció no ha tingut gaire afectació habitualment hi circulen pocs vehicles, majoritariàment, de veïns.

A la finca, que és de titularitat municipal, actualment hi vivien una trentena de persones. Segons apunten alguns testimonis, el foc hauria sorprès els ocupants dormint, per això alguns han quedat atrapats a l’interior. Molts dels homes que han sortit per propi peu o han estat rescatats, anaven descalços.

La majoria dels ocupants d’aquest bloc són migrants que van ser desallotjats el passat 2 de juliol de l’antiga Casa Àfrica, situada al carrer de Marià Aguiló. De fet, l’edifici del carrer Ciutat de Granada, havia estat ocupat prèviament al desallotjament per tal d’evitar que totes aquestes persones es quedessin sense un lloc on dormir. Ara mateix l’edifici es troba precintat a l’espera de l’informe dels bombers per saber si ha patit danys estructurals, fonts municipals també han avançat que tots els afectats passaran la nit al Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona (CUESB) i després estudiaran cas per cas per veure quina solució habitacional els hi poden donar.

tapien casa africa