Els veïns del Gòtic han alertat que les festes privades que s’organitzen als terrats d’alguns edificis s’estan escampant. Ho ha explicat aquest dimarts al ‘bàsics‘ la portaveu de Fem Gòtic, Eva Vila, que ha concretat que “sospitem que al darrere hi ha una empresa que lloga els terrats a persones que ni tan sols viuen a l’edifici” en qüestió.

L’alerta ha anat en augment després que el cap de setmana passat es detectessin dues festes, la primera divendres i la segona dissabte, en un terrat d’un edifici del carrer d’Escudellers. Vila afirma que “van durar tot el dia sencer” i que eren festes independents l’una de l’altra, però que en tots dos casos “la porta principal de l’edifici va estar oberta perquè, qui ho volgués, hi entrés o sortís quan ho volgués”.

Amb tot, la portaveu de Fem Gòtic adverteix que aquesta mena de festes no són només els caps de setmana “sinó que comencen a ser habituals, també, entre setmana”. És per això que, entre altres qüestions, els veïns del Gòtic volen demanar una reunió amb l’Ajuntament perquè, pronostiquen, “l’agost no pinta gens bé”. En aquest sentit, Eva Vila ha anunciat mobilitzacions a través de Tsunami Veïnal, tot i que no ha concretat quan.

Jacuzzis als apartaments turístics: festa tot el dia

La portaveu de l’entitat veïnal ha alertat d’una extensió d’aquest fenomen als terrats dels apartaments turístics: les festes als jacuzzis durant tot el dia. Eva Vila afirma que hi ha “soroll tot el dia, als matins, a les tardes i durant les nits”, i ha lamentat que “no hi ha una normativa clara sobre els jacuzzis o petites piscines als terrats dels apartaments turístics”, tant pel que fa als usos que ha de tenir un terrat, com als elements arquitectònics afegits —piscines o jacuzzis— que pot suportar un immoble.

Per tot plegat, Eva Vila ha lamentat “la falta de solidaritat amb els veïns” davant d’un problema de convivència que, ha dit, té la base en la salut perquè afecta el nostre descans”.