foto: @Batzac_JL

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat una denúncia a comissaria per l’atac a un Bus Turístic a la plaça de John F. Kennedy, a Sant Gervasi – la Bonanova. Segons informa TMB a través d’una piulada al seu compte oficial, dos encaputxats van llançar globus plens de pintura contra el vehicle aquest dimarts a les set de la tarda. El col·lectiu de joves Batzac -Joventuts Llibertàries ha reivindicat l’acció a través de Twitter.

A banda del vehicle, també es van tacar de pintura nou dels passatgers, que van ser atesos a Barcelona Turisme. Els atacants també van enganxar adhesius amb el lema “El turisme mata els barris” en diversos idiomes i després van marxar.

“Aquest autobús no hi pinta res, aquí!”

Precisament el col·lectiu de joves Batzac – Joventuts Llibertàries, que s’autodefineix com a llibertari, també a través de Twitter ha fet públic l’atac a aquest Bus Turístic. A la piulada, que va acompanyada d’una imatge d’un autobús tacat de pintura blanca, afirmen que “aquest autobús no hi pinta res, aquí!”. El text també critica el turisme perquè “comporta pujada de preus, expulsió del veïnat, pèrdua de les economies locals i augment de la precarietat laboral”.

Precedents anteriors

No és la primera vegada que TMB denuncia l’atac a un Bus Turístic. En els darrers anys s’han produït altres incidents similars. Un dels més polèmics es va produir fa dos anys, quan quatre persones van punxar les rodes i van fer una pintada a un autobús turístic. En aquella ocasió, TMB va denunciar els fets i també l’Ajuntament de Barcelona.