Mapa dels furts a la ciutat

Segons dades facilitades per la nova eina dels Mossos d’Esquadra, el districte de l’Eixample és on més furts s’han denunciat en el primer trimestre d’aquest 2019. Del gener al març, s’han interposat 10.902 denúncies per aquest tipus de delicte. Ciutat Vella el segueix a molt poca distància, amb 8.510 furts denunciats, i en tercera i quarta posicions hi ha Sants-Montjuïc i Sant Martí, amb 3.352 i 2.977 respectivament.

Així, doncs, els districtes més propers al litoral i a les zones turístiques són els més castigats per les estrebades. Queden lluny de les àrees policials bàsiques —que equivalen a cadascun dels districtes— de l’interior. A Sant Andreu, els Mossos han registrat 1.359 denúncies d’aquest tipus de delicte; a Gràcia, 1.152; a Sarrià – Sant Gervasi, 1.134, i a les Corts, 1.189. Horta-Guinardó i Nou Barris són els districtes on menys furts s’han posat en coneixement dels Mossos: 701 i 672, respectivament.

L’evolució dels furts entre el 2015 i el 2019

Ciutat Vella i l’Eixample han estat tradicionalment per davant dels altres districtes pel que fa al nombre de furts denunciats. Ara bé, si ens fixem en el nombre de furts denunciats des del 2015, quan va entrar en vigor la reforma del Codi penal, veurem que en els darrers mesos l’Eixample ha passat per davant de Ciutat Vella. L’evolució mes a mes mostra clarament com les denúncies per furts creixen en els mesos de juliol i agost a Ciutat Vella, la temporada alta turística.