turistes Parc Guell

Els Estats Units han tornat a incloure Espanya a la llista de països als quals recomana “no viatjar” per l’empitjorament de la pandèmia de la covid. El Departament d’Estat nord-americà ha emès un comunicat en què situa Espanya al nivell 4 de covid, és a dir, “molt alt”. Per això, desaconsella els ciutadans de viatjar-hi i, en cas de fer-ho, recomana que estiguin completament vacunats. De fet, el text alerta que fins i tot els viatgers amb la pauta completa de vacunació “poden estar en risc” de contagiar-se i “difondre variants” de la covid.

Els avisos de viatges dels EUA s’emeten seguint les recomanacions dels ‘Centres per al Control i la Prevenció de Malalties’ (CDC). Hi ha quatre nivells per analitzar el risc de covid: el baix, el moderat, l’alt i el molt alt, en què hi ha Espanya.

Fa uns dies, Alemanya també va requalificar Espanya com a zona de risc alt de contagis de la covid, i obliga els turistes alemanys no vacunats a fer quarantena de cinc a 10 dies en tornar a casa. També França ha endurit les restriccions, tot i que en aquest cas per als espanyols que viatgin a terres franceses, i els exigeix un test negatiu per entrar, fet com a màxim en les 24 hores prèvies.

Portugal, Cuba, Xipre i el Kirguizistan, també a la llista

El mateix dia que l’administració nord-americana ha desaconsellat viatjar a Espanya, ho ha fet també amb Portugal, Cuba, Xipre i el Kirguizistan. A Portugal la situació epidemiològica és força similar a la d’Espanya, amb una explosió de contagis des de fa unes setmanes que han provocat el retorn del toc de queda als municipis més afectats.

A la llista de països on els EUA recomanen no viatjar també hi ha el Regne Unit. Els britànics van entrar al nivell 4 de risc “molt alt” el 19 de juliol.