oci nocturn

La patronal de l’oci nocturn FECASARM contradiu les declaracions de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, que relacionava el tancament d’aquest sector amb la millora de la pressió assistencial.

El sector considera que la Generalitat no ha sabut utilitzar l’oci nocturn legal i controlat per generar espais segurs. Creu que això ha incrementat les botellades i les festes il·legals.

El sector considera que no se’ls pot culpar

Pel secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, “Catalunya va ser la primera que va tancar l’oci nocturn legal l’estiu del 2020 sense saber controlar l’oferta il·legal i quan es va aixecar l’estat d’alarma no va saber reaccionar a temps i va anar tard i malament”. La patronal també considera que no es va plantejar reobrir amb el dret d’admissió vinculat a un test previ o vacunació. El secretari general assenyala que no poden culpar el sector de l’evolució de les dades de la pandèmia.

Hem estat oberts només cinc nits i amb restriccions molt importants”
Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM

FECASARM considera que si la pressió assistencial ha millorat ha estat gràcies al toc de queda, que ha reduït les botellades, i també gràcies al bon ritme de vacunació. Tot i això, denuncien que s’està apostant tot a la vacunació, mentre les empreses d’oci nocturn no poden tornar a l’activitat. Per això, reclamen fórmules per activar el sector i protegir la salut.

Un protocol d’accés segur als locals

La solució per la patronal d’oci nocturn és que s’implementi el protocol d’accés segur als locals, una mesura que fa mesos que reclamen. Expliquen que aprofitant el dret d’admissió només es permetria accedir a aquelles persones amb la pauta completa de vacunació, que hagin passat la covid-19 o que presentin un test negatiu. Amb la possibilitat d’aquest protocol fan una crida urgent a reobrir l’oci nocturn fins a les 3 h.