cavalcada reis sant andreu sagrera 2023
Foto d'arxiu

La reunió d’urgència d’aquest dimecres al matí a l’Ajuntament de Barcelona per analitzar les noves restriccions de la covid servirà per establir com es pot adaptar la ciutat a les mesures de la Generalitat. Algunes de les activitats previstes pel consistori de cara a les festes de Nadal han quedat anul·lades o, almenys, enlaire. Per exemple, l’espectacle de Cap d’Any previst a Reina Maria Cristina ha quedat suspès, tal com ha confirmat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Una de les incògnites és saber què passarà amb la cavalcada de Reis del 2022.

Aquest dimarts a la tarda, Colau no ha pogut confirmar que es pugui celebrar la cavalcada: “Haurem d’esperar”. Si bé ha recordat les paraules del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, qui va assegurar que “les cavalcades no se suspenen” tot i la sisena onada, l’alcaldessa ha demanat esperar la reunió d’urgència d’aquest dimecres a l’Ajuntament per saber com adaptar les activitats previstes a restriccions com el toc de queda o la limitació de 10 persones com a màxim en les trobades socials.

La veu dels experts sanitaris, clau

En aquesta trobada, l’Ajuntament de Barcelona escoltarà experts sanitaris per acabar prenent una decisió en ferm sobre què es pot fer i què no, atenent els criteris sanitaris. L’any 2021, no va haver-hi cavalcada pels carrers de Barcelona, però els Reis d’Orient van arribar a la ciutat d’una forma alternativa a causa de la pandèmia.

En espera de conèixer els detalls de què es podrà fer a Barcelona i què no en el marc de les restriccions actuals, Ada Colau ha lamentat la “manca de previsió” amb què el govern de la Generalitat ha anunciat les restriccions, quan falten pocs dies per a les festes.