Els caps operatius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana s’han tornat a reunir a les portes del cap de setmana, i en previsió de noves aglomeracions al carrer per la fi del toc de queda. Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, la trobada es va produir aquest dimecres i s’hi va analitzar quins ajustaments s’havien de fer en el dispositiu policial i en quins espais es pot reforçar la vigilància. Batlle ha enumerat com a “espais crítics” les places de Ciutat Vella i de Gràcia i també les platges.

Batlle: “Els recursos policials són limitats”

Tot i aquest reforç policial que es pugui produir, el responsable de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona fa una crida a la responsabilitat ciutadana. Recorda que el cap de setmana passat ja es van incrementar molt els efectius de la Guàrdia Urbana, i insisteix que “els recursos policials són limitats”.
El cap de setmana passat, la primera nit sense toc de queda, els cossos policials van desallotjar unes 6.500 persones en una trentena d’espais. L’endemà, la nit de diumenge a dilluns, el nombre de persones dispersades va caure a 1.639, si bé la següent, de dilluns a dimarts, el número va tornar a augmentar fins a  2.080.