estudiants tallen Diagonal vaga universitats

 Una cinquantena d’estudiants universitaris en vaga han tallat l’avinguda Diagonal en una marxa que ha començat poc abans de les onze del matí. La protesta ha avançat cap al centre de Barcelona per sumar-se a la manifestació que es farà a partir de les 12 h a la plaça de la Universitat. La convocatòria l’ha feta el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SPEC).

Durant el recorregut, la marxa lenta ha tallat el tram central de la Diagonal, però la circulació s’ha mantingut oberta als laterals. El servei del tramvia no s’ha vist afectat però sí diverses línies de bus, que han vist alterat l’itinerari habitual.

La mobilització dels estudiants a les facultats de la Diagonal ha començat a primera hora amb el bloqueig dels accessos. Els edificis han aparegut amb pintades fent crides al seguiment de l’aturada.

Els universitaris fan l’aturada per pressionar els rectors perquè donin suport al document Compromís contra la Crisi Educativa impulsat pels estudiants i que vol garantir l’accés universal de l’educació superior.

Pintada reclamant als rectors que signin el Compromís contra la Crisi Educativa al Campus Mundet de la UB

Aquest dijous, 13 de maig, havia de ser una jornada clau perquè hi havia convocada la darrera reunió del grup negociador entre els representants dels estudiants i els rectors, tot i que la trobada s’ha ajornat.

La majoria d’universitats públiques fan vaga aquest dijous, tret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que fa dues jornades d’aturades. Per tant, la mobilització va començar a la UAB aquest dimecres.