Aquest curs escolar finalitza la primera promoció d’estudiants de batxillerat d’arts escèniques de l’Institut Dr. Puigvert de Sant Andreu. Un dels projectes educatius ha estat la creació d’una peça teatral des de zero a través de la companyia que han creat, Resilients.

Des del tema fins al cartell de promoció

Al marge de rebre uns coneixements teòrics sobre la creació i gestió artística, els alumnes van començar al gener el procés creatiu col·lectiu de l’obra teatral. Com si d’una companyia de teatre es tractés, els estudiants han treballat per definir l’obra, el vestuari, l’escenografia, la il·luminació o fins i tot el nom de l’espectacle. Per fer l’obra han comptat amb l’acompanyament de la dramaturga, actriu i pedagoga Montse Bonet.

La creació teatral va començar a l’aula a través d’unes improvisacions que els va servir per anar perfilant el tema de la peça. També han pogut treballar a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats i, finalment, a l’abril van fer la presa de contacte amb l’escenari del SAT!.

‘In-somnis’, una obra conceptual

El resultat d’aquest procés és l’espectacle ‘In-somnis’, una obra conceptual i metafòrica de 40 minuts que parla sobre els neguits dels adolescents i que es representarà el 16 de maig al SAT!. A més, el 18 de maig tornaran a aquest teatre per representar-ho davant de la resta de companys de l’Institut Dr. Puigvert.

La companyia Resilients assaja l’espectacle ‘In-Somnis’

També dansa

El batxillerat d’arts escèniques també inclou la formació en dansa als alumnes de primer de batxillerat. El taller està impartit pel coreògraf, ballarí i director artístic de dansa del SAT!, Thomas Noone. Aquest any, però, a causa de les restriccions de la covid, només s’ha pogut treballar l’itinerari de teatre. Tot i això, els alumnes de l’Institut Dr. Puigvert ja han fet diversos tastets amb la dansa en ocasions anteriors.

L’Institut Dr. Puigvert és un dels nou centres públics de la ciutat que imparteix el batxillerat d’arts (arts escèniques, música i dansa). L’Institut Pedralbes, per exemple, també va començar el curs 2019-2020 el batxillerat d’arts escèniques.