Una persona ha ruixat amb gas pebre alguns activistes mentre intentaven accedir al centre de Serveis Socials del Raval Sud, a la plaça del Padró. Els fets, captats en un vídeo per betevé, els ha denunciat el Sindicat de Barri del Poble Sec, que assegura que l’autor de l’acció ha estat un vigilant de seguretat. L’incident ha tingut lloc enmig de la protesta contra “la violència policial” als desnonaments a Barcelona, que ha convocat el col·lectiu aquest dijous al costat del Sindicat d’Habitatge del Raval.

Segons expliquen els afectats i un equip de betevé que ha presenciat els fets, els manifestants han intentat entrar al centre i s’han amuntegat a la porta fins que un vigilant de seguretat ─segons el Sindicat de Barri del Poble Sec─ els ha llançat gas lacrimogen. Els afectats s’han allunyat del grup fregant-se els ulls, amb el rostre vermell i amb llàgrimes. Minuts més tard de l’incident, diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra s’han presentat a la plaça.

L’Ajuntament revisarà la ruixada

L’Ajuntament afirma que revisarà la ruixada i els protocols en els quals s’empara. En tot cas, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, condemna qualsevol “assenyalament a les treballadores socials” com a responsables de la crisi de l’habitatge a Barcelona. De fet, en l’acció d’aquest dijous se’ls acusava de “còmplices” dels desnonaments. Els treballadors dels Serveis Socials del Raval també hi han dit la seva a través de Twitter.