Amb l’objectiu de fer una diagnosi de la situació judicial a Barcelona, el Ministeri de Justícia ha reunit a la Delegació del Govern representants de la Generalitat, l’Ajuntament i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. A la sortida Cunillera ha valorat positivament la trobada i ha dit que les administracions han coincidit amb el diagnòstic i han reconegut que tenir els pressupostos prorrogats tant a l’Estat com a la Generalitat els acota molt a l’hora de prendre mesures. A la reunió hi ha assistit el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, que ha hagut de renunciar a estar present  a la reunió del Pla estratègic Barcelona ciutat segura que havia convocat el conseller d’Interior, Miquel Buch, a la mateixa hora.

A banda dels representants polítics, a la reunió també hi han assistit els principals càrrecs judicials de la ciutat, com el president de l’Audiència Provincial de Barcelona, Antonio Recio; la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Casó; el tinent fiscal de Catalunya, Pedro Ariche, i la tinenta fiscal de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Lucía Ferrer.

La seguretat a Barcelona, sobre la taula

Tot i que la trobada és per tractar sobre la situació de la justícia a Barcelona, també s’ha debatut al voltant de la seguretat. En aquest sentit la delegada del Govern a Catalunya ha volgut fer un reconeixement als cossos policials i als funcionaris de la justícia. També ha dit que, en comparació amb la resta d’Espanya “estem treballant a Catalunya amb la mateixa eficàcia”. Segons Cunillera “les administracions som conscients que tenim un problema i un increment de la delinqüència petita, però això no vol dir que ningú hagi deixat de fer la seva feina”.

Precisament, aquest dilluns, en un comunicat, l’Associació de Fiscals va reclamar endurir el Codi penal i la Llei d’enjudiciament criminal per castigar els lladres reincidents. Entre les veus del món judicial que també han reclamat aquestes últimes setmanes una reforma legislativa també hi ha la de la fiscal en cap de Barcelona, Concepción Talón. Una demanda que també van fer aquest juliol el conseller d’interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa, Ada Colau, durant la reunió de la Junta Local de Seguretat.