El dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional d’aquest dimecres contra els lladres multireincidents al barri de la Ribera, va acabar amb 13 persones detingudes i un total de 51 persones identificades. 11 dels detinguts han quedat a disposició de la Policia Nacional, per l’aplicació de la Llei d’estrangeria. Els altres dos van ser enxampats “in fraganti” pels Mossos d’Esquadra després d’intentar robar a un vianant, amb una estrebada, una cadena d’or. Els dos cossos de seguretat van participar en aquest dispositiu amb un objectiu doble: prevenir fets il·lícits i identificar lladres multireincidents que actuen a la zona.

Segons han explicat fonts policials a betevé, la policia va aturar persones en actituds sospitoses i les va identificar per dissuadir-les de cometre robatoris.

Dimarts passat, la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra van fer una altra batuda contra els carteristes multireincidents al metro de Barcelona, que es va tancar amb 23 detinguts. L’operació va aixecar les crítiques d’alguns col·lectius, que consideren que són “batudes sota perfil racial”.

Aquestes operacions arriben en un moment en què el debat per la seguretat a Barcelona és a primera línia. Diferents veus alerten d’un augment de la inseguretat (les últimes xifres del Ministeri de l’Interior constaten una pujada dels robatoris amb violència i la policia catalana també ho apunta). Tot i això, juntament amb el consistori, neguen una crisi de seguretat, però reclamen mesures per fer front a la multireincidència.