La reunió entre el sindicat Metges de Catalunya i responsables del Departament de Salut i de l’Institut Català de la Salut (ICS) amb la mediació del Departament de Treball, la vigília de l’inici de la vaga de cinc dies als centres d’atenció primàriava acabar a la mitjanit sense cap acord.

Després de quatre hores de trobada el sindicat sosté que es troben “encallats en el primer punt”, limitar el nombre de visites al dia, mentre que Treball assenyala que “ha anat bé” perquè “les parts s’han assegut i s’han citat per seguir parlant”. Les parts s’han citat a continuar negociant en una nova reunió aquest dilluns a les 16 h.

El sindicat Metges de Catalunya ha reconegut que hi ha punts d’apropament en la reunió, però considera imprescindible arribar a un acord sobre limitar el nombre total de visites al dia. Carolina Roser, del comitè de vaga, assegura que és indispensable per garantir la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients. Els metges demanen que el topall sigui de 28 visites diàries, però l’ICS no veu amb bons ulls posar un límit a les visites, segons ha explicat el comitè de vaga.

El gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, i el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, així com la resta dels representants de Salut van marxar de la seu de Treball sense fer declaracions.

En canvi, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, considera que la reunió va ser profitosa perquè s’han pogut concretar les propostes. Ginesta ha assenyalat que totes dues parts tenen una visió compartida de la necessitat de reforçar la primària. També ha assenyalat que creu que no hi ha prou punts de desacord perquè s’esgotin els cinc dies de vaga i confia que s’arribarà a un acord per desconvocar-la abans de divendres.