1.722 professionals de medicina de família i 212 de pediatria s’examinen aquest diumenge de les proves de l’oferta pública d’ocupació per estabilitzar les places d’aquestes dues categories a l’Institut Català de la Salut (ICS). Les proves tenen lloc al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

L’examen consta de quatre parts: dues proves que avaluen aspectes tècnics i dues més en les quals cal que analitzar casos pràctics que es poden trobar al dia a dia. Després de les primeres proves, alguns professionals han sortit amb “bones sensacions” perquè es pensaven que l’examen seria més complicat.

Del total de metges que es presenten a les oposicions, 1.343 aconseguiran una plaça en la categoria de medicina familiar i 149, de pediatria. En altres paraules, 442 professionals no superaran les proves.

“Feia 10 anys que no es convocaven unes oposicions amb tantes places”

La directora d’Estratègia i Qualitat de l’Institut Català de la Salut, Yolanda Lejardi, ha destacat la importància d’aquestes oposicions, ja que des del 2008 no es convocaven unes oposicions de 1.500 places. Per tant, Lejardi ha reconegut que es tracta d’un dia destacat per als professionals però també per a la ciutadania.

Més de 10.000 llocs de treball estables

Aquesta convocatòria que ha fet l’ICS se suma a la d’altres professionals com els d’infermeria, que es faran els propers mesos. Fins a finals del 2019, l’Institut Català de la Salut crearà més de 10.000 llocs de treball de personal estatutari fix de 20 categories diferents.

Setmana de vaga de metges als CAP de Catalunya

Les proves d’aquest diumenge precedeixen la convocatòria de vaga de metges d’atenció primària a Catalunya. Fins a 1.200 professionals de la ciutat de Barcelona estan cridats a participar en aquesta aturada els dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre per demanar millores assistencials i laborals.

[vc_column][vc_btn title=”Serveis mínims d’entre el 25 % i 33 % durant la vaga de metges dels CAP” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fhttps://beteve.cat/societat/serveis-minims-cap-vaga-metges-novembre//|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column]