Sota el lema “Juntes soscavem l’ordre patriarcal”, la plataforma Novembre Feminista ha convocat aquest diumenge, coincidint amb el Dia Internacional de la No Violència envers les Dones i Nenes, una manifestació pels carrers de Barcelona que ha aplegat 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

La mobilització ha comptat amb el suport d’entitats socials, sindicats i partits, que s’han dividit en dos blocs: primer un de format principalment per dones i, a continuació, un altre amb la resta de participants. A la capçalera hi havia el bloc feminista i la resta de col·lectius s’han col·locat darrere de la batucada.

Amb crits com “No callarem”, “Sense les dones no hi ha revolució” o “Ni masclisme ni racisme”, milers de persones s’han manifestat aquest diumenge al migdia. La marxa ha començat a les 11.30 h a la plaça de la Universitat, i ha continuat per la Gran Via fins al passeig de Sant Joan. L’acte ha acabat al passeig de Lluís Companys, on s’ha llegit el manifest.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Acte unitari a Sant Jaume contra la violència masclista” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/manifest-unitari-violencia-masclista/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Reclamen més recursos per part de les institucions i formació per als jutges

La manifestació ha estat convocada per exigir polítiques públiques i serveis amb una perspectiva integral feminista. Des del col·lectiu Novembre Feminista defensen que no es faci un ús oportunista davant les violències masclistes i que es vagi més enllà de programes i lleis. “Cal que s’implementin adequadament i que es dotin dels recursos necessaris. Per això ens sembla molt important incorporar la violència institucional a la llei catalana per poder obligar les administracions a garantir els recursos necessaris per a la recuperació de les dones que han patit violència”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Manifestació nocturna de dones al crit de la nit és nostra” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/manifestacio-nocturna-dones-violencia-masclista/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

I en aquest sentit un dels punts més destacats en les reclamacions és la necessitat de formar a jutges i personal relacionat amb la justícia amb temes de violència masclista contra les dones. Després de sentències com les de La Manada, asseguren que no es pot permetre que hi hagi “decisions judicials que neguen la gravetat de les violències masclistes”. Afirmen que aquesta justícia és patriarcal i que s’ha de treballar per canviar-ho.

En el manifest també han tingut un record important per les dones immigrants que, al seu entendre, viuen una doble discriminació, així com el col·lectiu LGTBI i transsexual.

Colau: “Cal una reforma en profunditat d’aquesta justícia patriarcal que no ens representa”

Diferents representants polítics també s’han volgut sumar a la manifestació, entre els quals hi havia l’alcaldessa, Ada Colau, que ha reclamat una reforma en profunditat de la justícia. “Ara mateix tenim una justícia patriarcal que insulta, menysprea, humilia i criminalitza les dones, amb sentències que són un insult a la intel·ligència i que vulneren els drets fonamentals de les dones”. L’alcaldessa ha afirmat que no es tracta només de la sentència de La Manada, sinó que té la sensació que quan maten o violen una dona sempre és menys greu. “Cal una reforma en profunditat d’aquesta justícia patriarcal que vulnera els drets fonamentals”, ha sentenciat.

També ha assistit a la manifestació altres representants polítics, com la consellera de Presidència, Elsa Artadi, o el president del Parlament, Roger Torrent.