Els familiars dels avis de la Residència per a Gent Gran del Bon Pastor s’han manifestat aquesta tarda als voltants del centre per reclamar millores del servei. Protesten pel que consideren una mala gestió de la residència i, especialment, creuen que és necessari augmentar la plantilla, així com millorar la qualitat i quantitat dels àpats que se serveixen als residents. Les famílies asseguren que l’escassetat de gericultors crea situacions en les quals els avis són desatesos i es posa en risc la seva salut. Alhora, afirmen que les condicions del menjar no cobreixen les necessitats bàsiques dels residents.

Els manifestants han recorregut durant una hora els carrers propers a La Maquinista i han efectuat talls de trànsit en zones contigues a la ronda de Dalt, amb l’objectiu de col·lapsar unes vies que són molt transitades. Finalment, s’han desplaçat fins davant la residència, des d’on han demanat la dimissió de l’actual direcció.

Després de mesos de protesta, la representant de les famílies, Antonia Almenzar assegura que encara hi ha molta feina per fer:

“Hem notat millores, però segueix havent-hi molts problemes que cal solucionar”

A finals d’aquest novembre es decidirà en concurs quina empresa privada agafa el relleu en la gestió d’aquest centre concertat. Els familiars esperen que aquesta convocatòria pugui comportar l’erradicació dels problemes que fa temps que reivindiquen. El veredicte, però, no se sabrà fins a la primera setmana de desembre.

Tot i això, les famílies reclamen que el canvi no pot passar exclusivament per l’empresa privada que gestioni el centre. Almenzar tem que la Generalitat no s’impliqui en aquesta qüestió. Per aquest motiu, els manifestants han demanat que les empreses que ja han estat sancionades per males pràctiques no puguin entrar en la convocatòria del concurs.