La plaça de Sant Jaume ha acollit aquest diumenge l’acte institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. La regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament, Laura Pérez, ha destacat la necessitat de disposar de lleis més contundents per lluitar contra aquesta xacra i ha assenyalat que, des del consistori, s’ha treballat per arribar a acords amb locals d’oci nocturns per treballar en aquesta línia. La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha posat èmfasi en la necessitat d’acabar amb la violència masclista, “que perjudica la vida de les dones”.

Ara que tot just fa 10 anys de la Llei del dret de les dones a erradicar la violència masclista, el president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que és hora de fer balanç i prendre compromís per analitzar com es pot millorar la norma.

A l’acte també hi ha assistit la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, que ha dit que la Generalitat destinarà un pressupost extraordinari en la lluita contra la violència masclista. A més, també han participat en l’acte el conseller d’Interior, Miquel Buch i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada.

“Volem viure lliures i sense por”

La periodista Ariadna Oltra ha estat l’encarregada de llegir el manifest, en el qual s’han demanat més recursos per a “l’atenció digna a les dones” i més suport “per trencar el silenci”. També han reclamat a les autoritats més ajuda “en el procés de denúncia i els procediments judicials” i un increment dels professionals especialitzats que donin una atenció “de qualitat”.

D’altra banda, la periodista ha assegurat que no n’hi ha prou amb la llei catalana per a l’eradicació de la violència perquè encara “hi ha molt camí per fer”.

Un minut de silenci en homenatge a les dones assassinades

L’acte institucional de la plaça de Sant Jaume ha acabat amb un minut de silenci en record de les víctimes de violència masclista. Durant aquest 2018, a Catalunya sis dones han mort assassinades en crims masclistes.