El Parc d’Atraccions del Tibidabo és un dels atractius turístics de la ciutat durant el mes d’agost. Molts dels visitants opten per accedir-hi en vehicle privat i això provoca llargues cues i el fet que, sovint, en arribar a dalt els dos aparcaments estiguin complets.

Això és el que ha passat aquest diumenge al matí. Centenars de persones volen provar sort i deixar el cotxe al més a prop possible de l’entrada. “Jo vinc amb cotxe perquè és més còmode arribar fins a dalt”, deia un dels visitants. També comentaven que “així podem estar-hi més estona i no hem de patir per quan passa el darrer autobús”.

Des del Tibidabo, asseguren que el 60 % del públic opta pel transport públic. Hi ha diverses opcions, agafar un autobús llançadora des de l’aparcament de Sant Genís (a la Vall d’Hebron), a la plaça Catalunya o pujar en funicular, que aquest setembre es reformarà per incrementar la capacitat de passatgers. “Nosaltres hem deixat el cotxe en aquest aparcament i ara pugem fins a dalt, no van massa plens”, explicava una família que anava a passar el dia al parc.

Darrer dia d’agost

El parc ha rebut uns 5.500 visitants diaris de mitjana durant aquest mes d’agost. Ara bé, aquest dissabte, ha estat un dels dies amb més afluència, amb més de 8.000 persones. Un dels motius és que els socis del TibiClub tenien disponibles durant aquests dies quatre entrades que s’exhaurien, precisament, el 31 d’agost. Ara, aquest mes de setembre el parc canvia el seu horari i estarà obert fins al dia 8 de dimecres a diumenges i festius d’11 h a 21 h. I la resta del mes només els caps de setmana i festius en el mateix horari.