Molts turistes es desorienten quan surten de l’estació de Vallcarca. Es troben amb una autèntica odissea perquè ha desaparegut el cartell que indicava el camí cap al Parc Güell. Primer han de trobar el camí correcte, després d’haver preguntat o consultat el mòbil. I una vegada resolt el problema, caminar per l’avinguda de Vallcarca uns 200 metres fins que troben el primer cartell oficial.

Tot plegat fa que els veïns de la zona en rebin les conseqüències. Tots coincideixen que sempre responen a la mateixa pregunta i en diferents idiomes: on és el Parc Güell? Molts veïns consideren que s’hauria d’augmentar la senyalització per evitar que els visitants es perdin i recuperar la que ha desaparegut a la sortida del metro.

Segons el responsable del quiosc que hi ha a la sortida del metro, la senyalització fa un any que apareix i desapareix constantment. De fet, explica que fa una setmana uns operaris van col·locar un cartell que minuts després van retirar per estar mal senyalitzat. Fonts municipals han indicat que no en tenen constància.

parc guell turistes senyal

Podria no ser la primera vegada

L’agost del 2018 van aparèixer senyals indicatius que estaven alterats per confondre els visitants. A més, segons algunes persones, les indicacions errònies i falses dels veïns als turistes són cada vegada més una pràctica habitual que creix.

A la desorientació també s’hi afegeixen les pintades

Tot i que moltes de les pintades han desaparegut, aquest juny en van aparèixer de noves juntament amb excrements contra els turistes als entorns del Parc Güell. Segons els veïns, no era la primera vegada. En uns bancs s’hi podia llegir “Tourists go home”.