El sindicat de policies i guàrdies civils Jusapol assegura que Espanya és un país segur gràcies a la tasca que fan les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Aquest missatge l’han volgut transmetre aquest dissabte als ciutadans en una campanya informativa a diversos punts del país, també a Barcelona, com a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat o a l’estació de Sants.

La campanya ha consistit en el repartiment de díptics informatius escrits en diversos idiomes per destacar la tasca de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, tot i treballar amb menys mitjans econòmics que les policies autonòmiques. En aquest sentit, han aprofitat per denunciar que l’Estat segueix sense complir l’equiparació salarial respecte als cossos autonòmics, una qüestió que fa més de 30 anys que demanen, segons el sindicat.

Campanya de Jusapol a l'aeroport

“Falta de respecte” per part del Ministeri de l’Interior

Les crítiques de Jusapol també han fet referència a l’equipament i el material que utilitza la policia. Asseguren que molts agents no disposen d’armilla antibales ni funda de pistola antifurt.

Sobre aquestes mancances, el sindicat assegura que hi ha “falta de respecte” per part del Ministeri de l’Interior cap a “una de les millors policies del món”.