Els Mossos d’Esquadra han desplegat a Nou Barris un dispositiu policial la darrera quinzena d’agost contra lladres que actuen amb violència, i que ja ha donat els primers resultats. Segons explica la policia en un comunicat, l’operació amb agents de paisà ha permès detenir vuit presumptes delinqüents, dels quals dos ja han ingressat a presó. Des del 19 d’agost els Mossos han fet tres batudes, l’última aquest dijous a la nit, amb identificacions  per “detectar possibles autors de robatoris violents, amb ordres de detenció pendents o en possessió d’armes prohibides”.

Robatoris a domicilis

Dels vuit detinguts, dos havien participat en robatoris amb violència i un d’ells era reincident i a quatre se’ls acusa d’haver planejat robatoris a domicilis marcant portes o escalant. També hi ha un detingut per robatori amb violència i un més per tràfic de drogues. Els Mossos expliquen que s’han fet 204 identificacions al carrer “d’acord amb investigacions obertes o conductes sospitoses” i asseguren que les batudes seran periòdiques per augmentar la percepció de seguretat dels veïns i reduir la sensació d’impunitat.

En el dispositiu, anomenat Brake i en què també hi ha participat la Guàrdia Urbana, es van interposar sis denúncies a menors d’edat per tinença de substàncies i la policia va lliurar set menors a centres de protecció de la DGAIA per anar indocumentats. També s’han fet quatre denuncies per tinença d’armes blanques.