Vagó del metro

Des de dijous els Mossos d’Esquadra han detingut un total de vuit carteristes multireincidents al metro per tres robatoris violents. Des de la policia destaquen que la col·laboració ciutadana i la coordinació amb els vigilants de seguretat privada ha estat clau per poder portar a terme les detencions. Aquest dimarts, els Mossos ja van fer una batuda al metro que va acabar 23 detencions a carteristes.

Els primers fets van tenir lloc aquest dijous al vespre a l’estació de la Barceloneta. Els Mossos d’Esquadra van detenir dues dones i un home que van sostreure dos telèfons mòbils a un home i la seva filla. Els autors van rodejar la família que aquell moment es disposava a baixar del metro i els van bloquejar la sortida del vagó. El pare i la filla van rebre una empenta i els van prendre els telèfons mòbils. La víctima els va recriminar l’acció i els va obligar a sortir del vagó, la qual cosa va comportar que aquests l’agredissin amb cops i empentes. Llavors, un dels autors es va desfer-se dels telèfons sostrets llançant-los a terra.

La víctima i dos usuaris més del metro van retenir els autors fins que van arribar els vigilants de seguretat, els quals van alertar les forces de seguretat que es van desplaçar fins al lloc dels fets, on van identificar els autors del robatori violent i els van detenir. Es tracta de tres carteristes multireincidents habituals al metro. Entre els tres sumen 17 detencions per delictes de furt i robatoris violents. Actualment els Mossos els estaven investigant també per dues denúncies per agressions a vigilants de seguretat.

Detinguts altres cinc carteristes aquesta matinada de diumenge

Però aquesta no ha estat l’única detenció. Aquesta matinada de diumenge els Mossos han detingut fins a cinc carteristes com a presumptes autors d’altres dos robatoris violents al metro.

El primer incident va tenir lloc cap a les 1.30 h de diumenge a la parada de metro d’Espanya.  Allà un home es va adreçar als vigilants de seguretat per sol·licitar ajuda. Va explicar que tres homes l’havien agredit per tal de sostreure els objectes que portava a les butxaques. Els vigilants van poder interceptar i retenir els autors del robatori fins que va arribar una dotació dels Mossos d’Esquadra que els va detenir com a presumptes autors d’un robatori amb violència.

L’altre s’ha produït poques hores després, quan dos homes han intentat robar el mòbil a un home que viatjava a la Línia 3 del metro. La ràpida reacció de la víctima i la resta de passatgers del vagó ha permès que els vigilants de seguretat poguessin retenir els dos autors del robatori, que han estat arrestats per una patrulla dels Mossos com a presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació.