L’Assemblea de Sants i els borinots han criticat l’acció dels Mossos d’Esquadra en el que consideren una provocació ultra durant la Festa Major i denuncien la detenció d’un antifeixista. Afirmen que durant la festa un grup ultra va irrompre a l’espai dels Castellers de Sants generant un conflicte i pertorbant la convivència dels veïns que estaven gaudint dels concerts.

La persona detinguda ha passat aquest diumenge matí a disposició judicial i el jutge n’ha decretat la llibertat amb càrrecs amb l’acusació sobre la taula de delicte d’odi i d’incitació a la violència.

Com organitzadors de la festa, les dues entitats del barri, han volgut donar suport a la persona acusada de delicte d’odi i incitació a la violència. Alhora que han denunciat la impunitat del feixisme i han reivindicat unes festes lliures d’odi. “No acceptarem aquestes ingerències de persones amb ideologies de l’odi que volen venir aquí a imposar-nos les seves idees” ha sentenciat Amanda Ortega de les Festes Alternatives de Sants, al mateix temps que han afirmat que l’aldarull a l’espai casteller no va ser l’únic incident.

Una cinquantena de persones han participat en la concentració convocada per l’Assemblea de Barri de Sants aquest dissabte a la tarda en suport del detingut.

Versions contradictòries

Segons els Mossos, els fets van tenir lloc a dos quarts de tres de la matinada, al carrer de Vallespir, quan grup de joves va increpar un altre noi que, segons apunten alguns mitjans de comunicació, portava una samarreta amb la bandera espanyola i un emblema de l’exèrcit. Afirmen que hi va haver una agressió.

En canvi, segons l’advocat de l’acusat, Eduardo Cáliz, l’incident el va provocar un grup ultra que cridava consignes espanyolistes. Cáliz explica que un grup de joves va voler fer fora els ultres i, quan aquests van ser fora del concert, enfadats, van denunciar l’home i els Mossos el van identificar i detenir.