Comença al setembre i a la majoria de barcelonins se’ls acaben les vacances. A partir d’aquest dilluns, el metro tornarà a anar ple a l’hora punta, i les retencions probablement tornaran a als carrers més transitats de la ciutat. Per això, aquests últims dies d’agost s’ha intentat enllestir algunes de les 100 obres i actuacions de millores que s’havien previst alguns barris de la ciutat durant l’estiu.

Es mantenen les obres a vies importants

Malgrat que algunes sí que s’hauran acabat quan torni el gruix de gent, altres grans obres com les de la plaça de les Glòries, la transformació de l’avinguda Meridiana, la construcció dels túnels d’emergència de l’AVE o el cobriment de la ronda de Dalt, continuen en marxa.

Durant la primera setmana de setembre continuaran les restriccions de carrils d’un tram de la ronda de Dalt en sentit Llobregat. Les obres d’execució del mur del costat muntanya entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron continuaran fins al 9 de setembre. Fins aquest dia es mantindrà la supressió del carril dret del tronc central sentit Llobregat en un tram d’uns 500 metres a l’altura de l’entrada 5.

Unes altres obres que també continuen són les de la construcció de sortides d’emergències del túnel d’alta velocitat Sants-Sagrera, que comporta talls de trànsit al carrer de Mallorca. Aquestes obres estan previstes que durin fins a finals d’any, i les seves principals afectacions són al mateix carrer de Mallorca —que continua tallat al trànsit a l’alçada de l’avinguda de Meridiana— així com entre els carrers de Xifré i de Dos de Maig i entre Sicília i Roger de Flor. Aquestes afectacions conviuen amb els talls viaris que hi ha entre Independència i Nàpols, entre Mallorca i Provença i entre València i Mallorca. Totes aquestes feines comporten modificacions a les línies d’autobús que fan el seu itinerari pel carrer de Mallorca. 

A la plaça de les Glòries també hi seguiran treballant les màquines. Aquest mes de setembre hi haurà diverses intervencions que implicaran afectacions viàries. Entre el 6 i 13 de setembre hi haurà noves restriccions a la Gran Via. Començaran les tasques d’aglomerat al costat muntanya, que obligaran a tallar un tram del carril lateral. Per evitar molèsties als conductors, alguns treballs es faran durant la nit, quan la circulació en sentit Llobregat es reduirà a un sol carril.  

El metro funcionarà amb normalitat a partir d’aquest dilluns

La plena normalitat sí que tornarà al metro. TMB ha aprofitat l’agost per fer algunes obres de millora a les instal·lacions. Aquest dilluns els trens de l’L3 tornaran a efectuar parada a l’estació de Penitents, després d’un mes d’obres. També finalitzen les obres de millora de l’L2, que s’estan fent des de l’1 d’agost. Dilluns es restablirà el servei entre Paral·lel i Universitat.