Els operaris de les obres d’ampliació de l’Escola Ignasi Iglésias, de Sant Andreu, han trobat plaques de fibrociment a la coberta del gimnàs que havien d’enderrocar. Es tracta d’una combinació d’amiant i ciment pòrtland. Aquest material és nociu per a la salut i ha de ser retirat per experts. Calen diversos permisos que s’han de tramitar i l’operació podria allargar les obres més temps del previst.

Obres aturades a l’Escola Ignasi Iglésias

Les obres d’ampliació de l’Escola Ignasi Iglésias no es podran reprendre fins que un equip d’experts retiri tot aquest material. Les famílies ja han fet palesa la seva preocupació i denuncien la manca d’informació sobre la quantitat d’amiant trobada. “Ells diuen que no hi ha perill. Però si han picat i han trobat l’aminat, és que igual la placa està partida”, assenyala la presidenta de l’AMPA de l’Escola Ignasi Iglésias, Sílvia Rostand. “Hi ha una incertesa en aquest aspecte”, afegeix, “tant pels nens com pels veïns i la resta de barcelonins que passen per davant de l’escola”.

“Els nens no entraran el 12 de setembre a l’escola si això està com està”

La comunitat educativa espera que l’Administració agilitzi els tràmits per aprovar la retirada de l’amiant al més aviat possible per no entorpir el calendari escolar. “La setmana passada ja vam tenir una reunió amb el Consorci d’Educació. Hem deixat clar que si el 12 de setembre això està com està, els nens no entraran a l’escola; no començarien el curs aquí”, adverteix l’AMPA.

Protocol activat

La direcció de l’Escola Ignasi Iglésias ha assegurat que ja s’ha activitat el protocol corresponent i que l’afectació no endarrerirà els ritme de les obres.