obres besòs jubany

Aquest estiu han començat les obres a tres carrers del barri del Besòs per transformar-los en espais de plataforma única amb prioritat per als vianants. En concret, s’actua al passatge d’Auger i els carrers de Jubany i Foret, tres carrerons que connecten la rambla Prim amb el carrer del Maresme.

A banda de l’eliminació de les voreres, també s‘aprofitarà per renovar la recollida de les aigües pluvials i del clavegueram, que era una de les demandes del veïnat de la zona. A més, es renovarà l’arbrat, s’implantarà una nova il·luminació LED, i també se soterraran les línies aèries, fet que permetrà millorar el paisatge d’aquests carrerons, característics per les cases baixes que hi ha.

obres passatge Besòs

La reforma comportarà la desaparició de l’aparcament als tres carrers, que fins ara estava permès, de manera que es perdran una trentena de places. Ara bé, la implantació de la plataforma única en aquests carrers no implicarà la prohibició la impossibilitat d’accedir-hi amb cotxe, ja que es deixarà un pas central en què hi cabran també els vehicles de bombers.

Les obres suposaran una inversió d’uns 1,8 milions d’euros, i es preveu que estiguin enllestides al març del 2019.