Render obres parc Can Batlló

Les obres del futur Parc de Can Batlló, al barri de la Bordeta, ja estan en marxa. Els treballs serviran per fer més verds 26.000 metres quadrats a l’antic recinte industrial. El projecte tindrà una durada aproximada de 14 mesos i preveu la plantació d’un bosc i la construcció d’un camí d’aigua que recorrerà tot l’àmbit. A més, la nova zona verda acollirà també pistes esportives, jocs infantils, una àrea d’esbarjo per a gossos i horts urbans.

Serà un dels parcs més grans de la ciutat en el que ha de ser una nova centralitat”
Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc

L’objectiu és combinar patrimoni i verd

Una de les característiques principals del projecte és que vol respectar el patrimoni industrial, però alhora fer que l’espai sigui un punt de vida comunitària i sostenible. Ho faran integrant les façanes de les antigues naus industrials en el verd. Per exemple, les façanes dels blocs 9 i 12, que actualment es troben en procés de demolició, es conservaran per integrar-les com a elements de jardí.

D’altra banda, en el projecte també destaca la plantació d’un bosc al llarg de les façanes que donen als carrers de Parcerisa i de la Constitució per crear un espai de separació entre l’espai privat dels edificis i l’espai públic del parc. En canvi, a la gran esplanada central, la vegetació serà més baixa perquè es puguin veure les naus i integrar així la memòria industrial de Can Batlló al parc.

Després de tancar les fàbriques, era una barrera entre els barris de la Marina, la Bordeta i Sants. Ara passarà a ser una gran cruïlla”
Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc

La primera fase de les obres té una inversió prevista de 12,3 milions d’euros. D’aquests, 5,2 milions seran aportats pels propietaris de les parcel·les privades (en concepte de les càrregues urbanístiques associades).

Vials i places, a la segona fase

A la segona fase de la urbanització del Parc de Can Batlló es construiran les places i vials. Caldrà esperar, però, que hagin finalitzat les diferents rehabilitacions i construccions del recinte. En aquesta fase es crearà una segona àrea de jocs infantils, un “skate park” i un espai amb un amfiteatre i una font ornamental.