Aquest dissabte al matí una cinquantena de persones s’han concentrat al barri del Camp de l’Arpa del Clot per demanar millores en dos espais verds del barri.

La protesta ha començat als Jardins de Can Miralletes, un espai situat entre els carrers de la Indústria, de Conca i de Sant Antoni Maria Claret. Els veïns asseguren que se senten molt decebuts perquè la reforma d’aquest espai, que, asseguren, està molt degradat, ha desaparegut del Pla d’Actuació del Districte per aquest mandat 2020-2023. Segons l’associació, en el document base del PAD sí que s’incloïa la reforma i rehabilitació de la masia, però no del parc.

Després, la protesta s’ha traslladat a un altre espai verd, el Parc del Clot, on els veïns reclamen des de fa anys actuacions de manteniment, tant en la vegetació com en el patrimoni històric i l’àrea per a gossos. En aquesta ocasió s’hi han sumat una setantena de veïns.

El vocal d’urbanisme de l’associació de veïns del Clot – Camp de l’Arpa, Miquel Catasús, destaca que “ja fa temps” que van darrere de l’Ajuntament “perquè aprovi el tema de l’arrelament”. Tot i que han mantingut diverses reunions amb els responsables del districte, assegura que només els responen “amb bones paraules”. Per aquesta raó, demanen “que s’inclogui com un compromís d’aquest mandat”.

Protesta veïnal a Can Miralletes

Al 2018 el districte va anunciar que ja tenia un projecte per remodelar aquest equipament, però mai s’ha acabat de concretar. Aquest mandat, el document base del PAD inclou l’arranjament de les arcades dels antics tallers de Renfe que s’havien desprès, però els veïns reclamen una actuació integral a tot l’espai, un dels més emblemàtics del barri.