L’Associació de Veïns del Maresme de Barcelona ha organitzat una cadena humana en la qual han participat una cinquantena de veïns per reclamar més espais verds i equipaments per al barri del Besòs i el Maresme. Consideren que els eixos verds actuals que està impulsant el consistori són insuficients per donar resposta a les demandes veïnals.

L’acció l’han dut a terme a la cruïlla entre el carrer de Cristóbal de Moura i el de Josep Pla, just davant del solar on hi ha l’antiga fàbrica de tints, actualment en desús. Precisament en aquest espai, creuen que cal actuar per fer un gran parc enjardinat obert a tota la ciutadania, així com aprofitar l’antiga fàbrica de tints per habilitar un espai jove. Com a acte simbòlic, han llançat llavors per sobre de la tanca del solar.

Solar de l’antiga fàbrica de tints, al carrer de Cristóbal de Moura

Volem que es recuperi aquesta nau per fer un espai jove per a tot el districte, que ja estava previst en projectes anteriors i sembla que s’ha oblidat. La resta de l’espai, que sigui un gran espai verd”, ha dit José Manuel López, president de l’Associació de Veïns del Maresme de Barcelona.

Contraris als vials verds actuals

A l’associació veïnal tampoc no els convenç l’alternativa d’introduir parcel·les de gespa als carrers. Creuen que és insuficient i que no soluciona el problema de la mobilitat: “On fas vials verds no hi passa trànsit, però trànsit n’hi ha, no pot desaparèixer de cop, i hi anirà per altres vials”, ha etzibat López. “No considerem que sigui una solució per guanyar verd”, ha sentenciat.