Són les sis en punt, falta mitja hora perquè obri l’Imperator i comencen a arribar-hi els primers assistents. Pocs minuts abans que obrin, la cua arriba gairebé als Jardins de Salvador Espriu, amb desenes d’homes i dones engalanats amb ganes de festa. Després d’un any i mig tancat, l’Imperator ha reobert aquesta setmana amb l’aforament al 70 % amb la flexibilització de les mesures per la covid. Per entrar al local, com tots els d’oci nocturn de la ciutat, és imprescindible presentar el passaport de la covid, prova d’antígens o PCR.

El ball i la socialització, la millor medicina

Hi ha assistents, com la Margarida, que sobretot venen a ballar i conèixer gent: “Venim a moure’ns, a fer amistats i, fins i tot, a trobar parella!”. En Josep Maria diu que la reobertura de l’Imperator “li ha donat la vida”: “És una teràpia molt bona, el ball, més que les pastilles i els medicaments”.

Retrobaments emotius

Es tracta d’un dels pocs establiments de sèniors oberts de la ciutat, després que la Sala Marabú i la Tango no hagin reobert després de la pandèmia. L’Imperator és un local d’assidus, que avui s’han retrobat, com la Tina, que fa 14 anys que hi va: “Estic contentíssima que hagi tornat a obrir, amb molta il·lusió i desitjant que obrin totes les discoteques per a persones grans”.

La meitat d’assistents que abans de la pandèmia

La Sala Imperator qualifica de molt bona notícia tornar a obrir després de molts mesos amb la persiana abaixada, patint per no haver de tancar el negoci. Van obrir portes dimecres i aquesta setmana no han aconseguit igualar les xifres d’abans, sinó que hi han entrat la meitat d’assistents d’abans de la pandèmia. Des de la sala diuen que el públic, d’edat avançada, encara és reticent a anar-hi.