La crisi del coronavirus ha obligat a reconvertir el Casal d’Infants i Joves de la Barceloneta de Càritas en un punt de distribució d’aliments. En les darreres setmanes han notat un augment preocupant de sol·licituds de famílies que demanen ajuda. Primer van començar atenent unes 20 famílies al dia i ara ja en són 30, tot i que a causa de l’elevada demanda tenen l’objectiu d’ampliar fins a 40. Una situació, asseguren, que pot empitjorar en les properes setmanes.

El perfil dels usuaris ha canviat

La pandèmia del coronavirus ha fet canviar el perfil de persones que accedeixen a aquest punt. Abans atenien majoritàriament un perfil de persones en situació irregular, però ara ha canviat. Han notat un augment de sol·licituds de persones que s’han vist abocades per primer cop, com per exemple, aquells que fins fa poc tenien una feina —sobretot del sector de la restauració— i arran de la pandèmia l’han perdut. També han presenciat en els darrers dies un major nombre de persones que encara no han cobrat els ERTO i, per tant, no tenen cap tipus d’ingrés des del març.

Un lot cada quinze dies

Des d’aquest punt de distribució de la Barceloneta es proporciona un lot cada 15 dies a totes aquelles famílies que ho sol·liciten. El lot conté menjar ja cuinat, aliments i també productes de neteja i de desinfecció. En Juan Manuel Camacho, responsable del punt de distribució d’aliments de Càritas, assegura que “són productes molt necessaris i que sovint no es tenen en compte”. A més, també se’ls atorga una targeta amb 20 € per tal de poder adquirir productes frescos, com carn i ous, al supermercat.