(ACN / Redacció) El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat el reforç de cada torn dels Mossos d’Esquadra amb 50 patrulles de seguretat ciutadana i 16 d’ordre públic per fer complir el toc de queda, després que el TSJC hagi avalat les noves restriccions. En una entrevista a l’ACN, el conseller ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania i ha demanat una “resposta cívica” a les noves mesures.

Elena ha avisat que els Mossos estan “esgotats” després de tot l’esforç per la pandèmia, motiu pel qual ha fet aquesta apel·lació als ciutadans. “Són molta gent, moltes hores i molt servei, no podem estirar més, som els que som”, ha constatat Elena, que ha explicat que aquest reforç suposarà 600.000 euros en hores extres entre el 24 de desembre i el 9 de gener.

La Guàrdia Urbana redistribuirà els equips

De la seva banda, fonts de l’Ajuntament de Barcelona han detallat que la Guàrdia Urbana mantindrà el dispositiu policial previst per les festes de Nadal, que ja s’havia reforçat. Amb l’entrada en vigor del toc de queda el que farà la policia local és redistribuir els equips previstos per a cada torn per poder controlar el compliment de les restriccions.