Controls de la Guàrdia Urbana al Portal de l'Àngel

S’acosta la campanya de Nadal i a poc a poc es van coneixent més detalls de com serà. L’Ajuntament de Barcelona parla d’una campanya similar a la de la prepandèmia, amb molta activitat comercial per la tornada del turisme i també per la recuperació d’activitats i espectacles. També s’espera que els carrers s’omplin de molta més gent que l’any passat, quan Catalunya estava enmig de les restriccions pels casos de coronavirus.

Per garantir la seguretat per festes, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han previst un increment dels efectius destinats al dispositiu especial de Nadal. Ho ha anunciat el tinent d’alcalde en Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, qui ha detallat que hi haurà 500 agents més que l’any 2019. Un augment d’agents repartit entre la policia local i el cos català.

Batlle no ha detallat la xifra total d’agents que formaran part d’aquest dispositiu especial, però ha assegurat que es repartiran pels 10 districtes amb patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra i que hi haurà una “presència intensiva” a les zones més concorregudes com és el centre i els eixos comercials, i també un desplegament especial per a esdeveniments concrets, com, per exemple, la cavalcada de Reis.

El dispositiu policial s’allargarà durant gairebé cinc setmanes

El tinent d’alcalde de Seguretat també ha explicat que està previst que el dispositiu policial per a la campanya de Nadal es posi en marxa el cap de setmana del 4 i 5 de desembre, just abans del pont, i durarà fins després de Reis.

A més, la policia també farà un control especial als locals d’espectacles i on es preveuen fer actes especials durant les festes, com, per exemple, aquells on se celebra la nit de Cap d’Any. Batlle ho ha explicat durant la Comissió de Presidència en resposta a una proposta del Grup Municipal de Ciutadans de reforçar la seguretat per Nadal per prevenir furts, robatoris amb violència als vianants i els comerços. Una petició que ha estat aprovada per unanimitat però que el tinent d’alcalde ha aprofitat per recordar que, segons les dades del Ministeri de l’Interior, la criminalitat a Barcelona ha baixat un 39 % respecte a l’any 2019.