Una quinzena d’entitats de la ciutat han organitzat un acte de record per a les 59 persones sense sostre que han mort aquest any. D’aquestes, 15 estaven vivint al carrer, i 44 havien passat en algun moment una nit al ras. Arrels, Càritas, o Projecte Sostre han recordat que els sensesostre són persones sovint invisibilitzades, però que la seva mort encara ho és més. Per això, i amb l’objectiu de recordar-les, s’ha simbolitzat a cada una d’aquestes persones amb un cor de cartró, una espelma i una rosa blanca. L’acte ha començat amb un grup de músics del Conservatori del Liceu interpretant ‘La vida es bella’. Tot seguit s’han pronunciat tots els noms dels difunts. També s’ha encès una espelma de més, la número 60, que simbolitza totes les persones sense llar que no es coneixen.

Més enllà de l’onada de fred

Les entitats demanen a totes les administracions una solució a llarg termini per a totes les persones en situació de vulnerabilitat. També, que es faci un bon recompte de les persones que s’han mort en situació de vulnerabilitat. No només quan s’activa la onada de fred, o de calor a l’estiu. Que hi hagi més atenció i més seguiment d’aquestes persones en tot moment. 

També destaquen les edats de les persones que enguany s’han mort al carrer. Acostumen a estar al voltant dels cinquanta i escaig. Per tant, de mitjana se situen més de vint anys per sota del que viu habitualment una persona que habita a Barcelona.