La Fundació Trinijove, en col·laboració amb el districte de Sant Andreu, ha engegat dues formacions gratuïtes en arts escèniques. Els cursos són de maquillatge i d’instal·lació i muntatge d’equips de so i estan destinats a persones implicades amb la vida cultural de la Trinitat Vella, del districte o aquelles que vulguin formar-se en aquest àmbit. Un total de 15 estudiants, d’entre 16 i 43 anys, participen en el curs de maquillatge i 10 persones, d’entre 25 i 56 anys, en el de so.

Formacions certificades

Cadascun dels cursos té una durada de 165 hores teòriques. Les formacions van començar el 17 de setembre en horari de 18 a 21 hores de dilluns a divendres i s’allargaran fins al 10 de desembre del 2018. Les sessions estan impartides per docents de l’Institut de la Mercè i l’Institut Salvador Seguí, per això, es podran convalidar en cas que els estudiants vulguin continuar amb els estudis de cicle formatiu de grau mitjà. La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha explicat que a Sant Andreu no hi havia cap oferta pública de formació professional i amb aquesta es vol engrescar els joves perquè reprenguin els estudis. Els alumnes de maquillatge podrien accedir al CFGM d’Estètica i bellesa i els de so al CFGM de Vídeo discjòquei i so.

Pràctiques amb retorn social

A més de les hores teòriques, els alumnes han de fer 10 hores pràctiques en entitats culturals del barri. Els estudiants han col·laborat amb el túnel del terror del barri, la celebració de la castanyada i Halloween i al desembre faran pràctiques de maquillatge social al Centre Cívic Trinitat Vella.